Forum Wirtualne - Wirtualne - "Przedwiośnie" - Stacja Słodowiec
Nieoficjalne forum dyskusyjne Nauczycielskiej, własnościowej Spóldzielni Mieszkaniowej na Bielanach w Warszawie.

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

klub osiedlowy
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualne - "Przedwiośnie" - Stacja Słodowiec Strona Główna -> Podobno w Moskwie rozdawali za darmo samochody? :)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zbigniew.

PostWysłany: Nie Lut 07, 2010 13:38    Temat postu: klub osiedlowy Odpowiedz z cytatem

Witam - oj dawno mnie tu nie było. Nawiązuję do postu Małgorzaty D. w sprawie:
[b]Ciekawostka przyrodnicza: dowiedziałam się pocztą pantoflową, że Gniazdo Piratów dostało wymówienie. Co za idiotyzm. Klient płaci regularnie, , knajpa przyjazna, burd nie ma...Ciekawe kto za to zapłaci!!! Wieść gminna niesie, że klub osiedlowy ma powstać. Pytam kto go sfinansuje, z czego??? Na remonty brakuje, a komuś po głowie klub chodzi. Kto będzie z niego korzystał??? Grono klubowiczów - z całym szacunkiem - emerytów??? Za darmochę??? Ktoś chyba nie wie co czyni. Oby była to tylko plotka[/b][color=red][/color]

Mam odmienne zdanie Szanowna Pani koleżanko. Knajpa jak knajpa ale dzieciom i młodym się też coś należy.
Starsi czyli seniorzy już maja bale za Nasze - kolej na młodych i dzieci.

Wykorzystałem koleżankę która jest w temacie - koszty eksploatacji takiego obiektu i obsługa + organizacja zajęć + finansowanie fachowej obsługi to koszty w skali roku około 150 do 170 000 zł. To nie jest kwota szokująca mając na uwadze plany i zakres działalności. Coś tej młodzieży się od Nas Seniorów należy. Będą Nas mile wspominać.

Już słyszę głosy - tyle pieniędzy - bez przesady - jak się podzieli 170 000 zł przez 2500 lokali to wypada tylko 68 zł w skali roku a w skali miesiąca tylko 5,66 zł. To wszyscy zaakceptujemy.

Klub Seniora nie wiem na jakich zasadach działa ale tez należy wesprzeć finansowo. Niech i STARSZYZNA MA COŚ DLA UCIECHY.

Pamiętajmy - życie jest takie jakie jest - zostawmy coś po sobie - chociaż wspomnienia miłe.

A knajpa - była dla wybrańców z łódek i jachtów - czyli to nie biedota - niech szukają sobie innego miejsca na schadzki.
Pozdrawiam /ciepło / na te mrozy.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Nie Lut 07, 2010 13:38    Temat postu:

Powrót do góry
Małgorzata D.

PostWysłany: Wto Lut 09, 2010 22:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rzeczywiście, różnimy się w tej kwestii mocno. Ja szukam pieniędzy, niech będzie i 170 tysięcy. A powiedz mi drogi Zbigniewie ile masz tej młodzieży na osiedlu??? O której młodzieży myślisz? Ta, co chodzi do szkoły na Staffa w 90% nie tutejsza i do klubu nie przyjdzie po lekcjach. Studenci mają taki klub w ...nosie. Ta w wieku przedszkolnym? Też miejscowej mało. To stare osiedle w sensie wieku mieszkańców. A pamiętasz może klub z przełomu lat 80/90? Był, w brydża grali i tyle. Pytam więc dla kogo klub? Dla seniorów - OK, istnieje, ma się dobrze o ile wiem. Wybieram się w sobotę na spotkanie w tej sprawie i mam nadzieję, że się dowiem dla kogo ten klub. Tuszę, że się spotkamy.Smile
Marzenka

PostWysłany: Sro Lut 17, 2010 19:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gniazdo Piratów to nie miejsce schadzek tylko knajpa dla ludzi którzy potrafią się bawić i śpiewać.Nikt tam nie upija się do nie przytomności wręcz przeciwnie przy kuflu piwa śpiewa się szanty i żegluje oczami wyobraźni.W ocenie pięcio gwiazdkowej gniazdo piratów widziane oczami młodych ludzi na tym osiedlu otrzymuje pięć gwiazdek! Nieprawdą jest że gniazdo piratów jest miejscem schadzek ludzi bogatych,wręcz przeciwnie odwiedzają to miejsce studenci a to nie są ludzie zamożni.Fakt żeglowania nie świadczy o poziomie zamożności. Zrozumiałym dla mnie powodem likwidacji tego lokalu byłyby długi (nie posiadam takich informacji, podejrzewam, ze przy tak wysokiej frekwencji gosci raczej lokal ich nie ma),brak uznania wśród młodzieży,bijatyki,burdy.Tymbardziej nie mogę zrozumieć tak negatywnego podejścia do tego miejsca. Pani Małgorzato w 100% popieram pani wypowiedź na ten temat!
zbigniew.

PostWysłany: Czw Lut 18, 2010 18:24    Temat postu: temat postu Odpowiedz z cytatem

Szanowna p. Marzenko
cyt.
Gniazdo Piratów to nie miejsce schadzek tylko knajpa
samaś to powiedziała.
Pora posprzatać po innych "możnych" w tej Spóldzielni. Młodym i Starym też sie coś należy.
Maskotka tej RADY cośik niedoinformowana - nie wie co sie dalej dzieje z projektem Klubowym. Szkoda.
Może ktoś z członków forum ma widomości w tej sprawie. Nie wolno dopuścić aby budynek jesli wypowiedziano umowe najmu stał pusty.
Powrót do góry
Małgorzata D.

PostWysłany: Pią Lut 19, 2010 02:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A trzeba było przyjść na zebranie w sprawie Klubu. Żenujące było. Evil or Very Mad Ciekawe jak widzisz ten klub szanowny zbigniewie? Co proponujesz młodym? Jak chcesz ich przyciągnąć do klubu?
A co do Gniazda: płacą najregularniej pod słońcem, bodaj najlepszy płatnik z całej gromady najemców lokali użytkowych. Jak widać towarzystwo nadzorcze zamierza zlikwidować wszystko, bez względu na to czy dobre, czy złe, ale zrobione przez poprzedników. Jeżeli Prezes Piotrowski coś wymyślił, trzeba obrócić w perzynę. Taka im przyświeca idea. Nie zamierzam na to patrzeć z założonymi rękoma. Zachęcam do działania innych.

Ostatnio zmieniony przez Małgorzata D. dnia Sob Lut 20, 2010 16:43, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Marzenka

PostWysłany: Pią Lut 19, 2010 19:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szanowny Panie Zbigniewie, nie zycze sobie takiego podejscia do mojej osoby, zwracania sie w taki sposob (samaś to powiedziała) nie dalam ku temu zadnych powodow. W tym momencie nie jest Pan dla mnie żadnym interlokutorem, Panski destrukcyjny sposob wymowy jest nieadekwatny do mojej elokwencji.
Moze zanim wlaczy sie Pan do jakiekolwiek rozmowy prosze nauczyc sie troche empatii, i szacunku do siebie - wtedy latwiej przychodzi szacunek do innych osob.
Skonczylam z Panem dyskusje na ten temat.

Droga Pani Malgorzato, jestem tego samego zdania. Szukam sposobu na to, aby dotrzec do jak najwiekszej ilosci osob uczeszczajacych do tegoz lokalu, pozwole sobie powiedziec co wiecej glow to nie jedna. Pomysl klubu rowniez nie uwazam za zly, jednak nie rozumiem dlaczego robi sie to kosztem miejsca, ktore badz co badz przynosi dochody spoldzielni i jak juz wiemy, najemca sumiennie wywiazuje sie ze swoich obowiazkow wynikajacych z tejze umowy. Ponadto nalezaloby zauwazyc, ze w trakcie calej dotychczasowej dzialalnosci Gniazda Piratow nie bylo ani jednej interwencji jakichkolwiek sluzb porzadkowych. Pan Prezes Piotrowski nie zostawil osiedla w takim stanie, jakim go zastal. Tymbardziej to wszystko swiadczy o poziomie niewiedzy i braku swiadomosci rozwoju spoleczno-gospodarczego krytykujacych.
Małgorzata D.

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 16:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety, niektórych w oczy kole to, co zostawił po sobie Prezes Piotrowski. Dobrze czy źle, ale co jego dziełem jest - zniszczyć należy. I takiemu podejściu do sprawy się sprzeciwiam. Takie podejście do sprawy jest groźne dla nas wszystkich. A co do klubu: zaproszenie dostali wszyscy przedstawiciele, a pojawiło się osób może ze 25 (poza oficjelami czyli kilkoma członkami Rady, przedstawicielem Zarządu - tylko Prezes, animatorem Klubu Seniora + jakiś człowiek z Samorządu Olszyny), a głos z sali, na temat, zabrało 6 osób. I to uznane było, że za dużo gadają, bo część zestrojonego karnawałowo towarzystwa już czekała na poczęstunek i na tańce. Nie lubię gadaniny po próżnicy, poszłam zobaczyć, coś od siebie dodać, zaproponować, usłyszeć jaka idea przyświeca pomysłodawcom - wyszłam zniesmaczona. Kolejne kiepsko przygotowane przedsięwzięcie... zbigniewie, trzeba było przyjść i włączyć się w działanie dla przyszłych pokoleń.
zbigniew.

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 17:25    Temat postu: temat postu Odpowiedz z cytatem

Witam - wywołany do tablicy.
1. Jak Panie sobie życzą że koniec to koniec.
2. Gdyby miał być realizowany scenariusz "wszystko co za Piotrowskiego to niszczyć ? " totalna paranoja. Skrajna decyzja - zrywamy ocieplania budynków bo to za Piotrowskiego - myślę nierealna ale?
3. Niestety nie wybieram się na schadzki klubowiczów, nie popieram żadnych frakcji czy ugrupowań - reprezentuje swoje stanowisko. Zatem proszę nie liczyć ze się kiedyś spotkamy - chyba tylko na forum.
4. Pomysły na młodzież - era cukierka , dropsa czy paluszka minęła. Zatem ktoś decydując się na takie roszady finansowo - organizacyjne powinien? liczyć na ocenę. Ale to chyba tylko moje oczekiwanie.
5. Jak wynika z relacji - jest OK - i może tak ma być.
Powrót do góry
Małgorzata D.

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 23:27    Temat postu: Re: temat postu Odpowiedz z cytatem

zbigniew. napisał:

5. Jak wynika z relacji - jest OK - i może tak ma być.

Chyba jednak o co innego chodziło! Evil or Very Mad

Wiem zbigniew, że dobrze rozumiesz o co mi chodzi, wiesz, że nikt ociepleń nie będzie zrywał. Ale skoro Piotrowski wynajął lokale - należy wypowiedzieć najemcom;skoro Piotrowski uważał, że Dorota popada w ruinę, a jej remont albo konserwacja i bieżące naprawy to zbyt duże koszty - należy ładować forsę w ten pawilon; skoro Piotrowski od początku tłumaczył, że działka pod PKSem (umownie ją nazywając tak właśnie) nie jest nasza i należy brać co dają i się cieszyć - to według nowych włodarzy należy brnąć w bezsensowne i kosztowne spory sądowe; skoro Piotrowski widział inne priorytety remontowe, to należy wykazać, że są inne; skoro tenże Piotrowski znalazł tani Ekoinstal, który sprawdza się znakomicie, to należy pogonić Ekoinstal, choćby na rynku nie było firmy, która zapewni nam konserwację i bieżące naprawy za takie właśnie pieniądze; skoro Piotrowski wyremontował piwnice budynku spółdzielni, zorganizował klub seniora, to należy pokazać, że można coś lepszego zrobić, choć brak pomysłu jak to zrobić. Itd, itp. Czyżbyś nie dostrzegał tej prostej zależności obserwując działania obecnych rządzących spółdzielnią? Ja widzę. Scyzoryk mi się w kieszeni otwierał, kiedy widziałam, jak sobie władze spółdzielni nie radziły z zimą, a nie pierwsza to zima ze śniegiem - takiego zimowego burdelu jak tu mieszkam 20 lat nie widziałam.
zbigniew

PostWysłany: Nie Lut 21, 2010 14:03    Temat postu: temat postu Odpowiedz z cytatem

Podsumowanie :
1. Życzę powodzenia
2. Na długi okres czasu ............................... zamilknę a to z powodu że jest długa kolejka na zapisy korepetycji z zakresu nauki empatii i elokwencji.
3. Milczenie nie jest = zgadzaniem się z poglądami, opiniami osób na tym "jedynym i fajnym w sumie forum"

Pozdrawiam WSZYSTKICH ZAREJESTROWANYCH NA FORUM

Zbigniew
Powrót do góry
Marzenka

PostWysłany: Nie Lut 21, 2010 15:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pani Małgorzato kolejny przykład na to jak zapadają w spółdzielni decyzje.Zebranie na temat klubu osiedlowego odbyło się nieważne z jakim zakończeniem,ważne że było odfajkowane.Główna decyzja w tej sprawie i tak zapadnie w pokoju obok działu eksploatacji gdzie rządzi niepodzielnie ''Generał'' . Obecny zarząd nie będzie rozliczany z tego co zrobił i stworzył na tym osiedlu (dokonania marne) bo bardzo się podoba marazm i brak zarządzania członkom tej spółdzielni bo chyba coś jest nie tak skoro pan generał drugi rok walczy i tępi ludzi z własnymi pomysłami i dokonaniami(Gniazdo Piratów i Nastula).
Marzenka

PostWysłany: Nie Lut 21, 2010 15:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co do działki przy dworcu PKS to nie tylko przegrane sprawy sądowe ale też stracone garaże oraz likwidacja kolejnych miejsc pracy w pawilonach które tam stoją a przecież mogliśmy MY inwestować w ten teren i czerpać z niego zyski np. wymiana płytek chodnikowych,wymiana okien na klatkach schodowych i tak można bez końca co jeszcze by można. Pana generała nikt do sądu nie pozwie o utracone garaże.Bo panuje powszechne przekonanie że ludziom chorym się przytakuje i tak właśnie się dzieje.Ucierpieli mieszkańcy którzy najmniej zawinili a odebrano im to co było ich własnością. Dzięki trafnym decyzjom.
Małgorzata D.

PostWysłany: Pon Lut 22, 2010 09:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marzenka, rzecz nie na tym polega, że mogliśmy w ten teren inwestować: on nie jest nasz, źle zapisano nasze uprawnienie do tej działki w umowie podziałowej, a raczej nie zapisano. Do wyboru mieliśmy: brać forsę w trybie ugody - i to sporą - i nie procesować się o całość, albo procesować się i nie dostać nic. ZP większością głosów przychyliło się do wniosku "generała" i rozpoczęło się procesowanie.

A zbigniew coś obrażalski się zrobił Twisted Evil Twisted Evil
zbigniew

PostWysłany: Pon Lut 22, 2010 16:42    Temat postu: temat postu Odpowiedz z cytatem

Mnie szczerze mówiąc to zupełnie "lotto", jak mówi młodziez.
To są Pani Szanowna Małgorzato D. z postu z dnia 27 luty 2009 godz. 22,48

od siebie " Mnie teraz również "

Ostatnio zmieniony przez zbigniew dnia Wto Lut 23, 2010 03:16, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Marzenka

PostWysłany: Wto Lut 23, 2010 21:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pani Małgosiu przepraszam teraz to i ja posiadam takie informacje co do działki przy PKS. Popieram pani stanowisko i jest nadzieja że członkowie tej spółdzielni wystąpią ze skargą do prokuratury a także z odszkodowaniem od spółdzielni za utracone garaże. Dopiero co skończyły się rozmowy tych że mieszkańców z deweloperem.
Reklama

Wysłany: Wto Lut 23, 2010 21:29    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualne - "Przedwiośnie" - Stacja Słodowiec Strona Główna -> Podobno w Moskwie rozdawali za darmo samochody? :) Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3
Skocz do: