Forum Wirtualne - Wirtualne - "Przedwiośnie" - Stacja Słodowiec
Nieoficjalne forum dyskusyjne Nauczycielskiej, własnościowej Spóldzielni Mieszkaniowej na Bielanach w Warszawie.

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zarzadzanie społdzielnią.
Idź do strony 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualne - "Przedwiośnie" - Stacja Słodowiec Strona Główna -> W jakim kierunku zmierza nasza spółdzielnia?
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Czy jestes zadowolony z administrowania nasza spółdzielnią?
Tak
0%
 0%  [ 0 ]
Nie
80%
 80%  [ 4 ]
Nie wiem
20%
 20%  [ 1 ]
Tylko tu sypiam
0%
 0%  [ 0 ]
Guzik mnie to obchodzi
0%
 0%  [ 0 ]
Wszystkich Głosów : 5

Autor Wiadomość
administrator

PostWysłany: Pon Sty 19, 2009 23:35    Temat postu: Zarzadzanie społdzielnią. Odpowiedz z cytatem

Sprawdzmy jak to jest na prawdę, może nie trzeba niczego zmieniać. Wypełnij powyższa ankietę, a zobaczmy jakie są nasze nastroje, ile nas jest i czy w ogóle interesuje nas nasz własny los.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Pon Sty 19, 2009 23:35    Temat postu:

Powrót do góry
karolina

PostWysłany: Nie Sty 25, 2009 18:24    Temat postu: mogę tylko potwierdzić Odpowiedz z cytatem

Określenie dno to za mało. Mieszkam tutaj, ale to co wyprawiają "wiekowi " zakrawa na skandal. Jak nie podniesiemu sie z foteli grozi nam że Pan Jerzy i spółka jeszcze kilka miesięcy do u ..........będą pobierać kasę i grać na zwłokę .
Powrót do góry
karolina

PostWysłany: Pon Lut 02, 2009 18:03    Temat postu: do katastrofy Odpowiedz z cytatem

a wtedy Państwo się obudzą ,ale będzie już za póżno
Powrót do góry
Małgorzata D.

PostWysłany: Pią Lut 20, 2009 22:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O widzę, ze nie ja jedna "kocham " ten zakład geriatryczny z wodzuniem Jerzym R. Ale chyba ich czas sie konczy, taka mam nadzieję Twisted Evil Twisted Evil
administrator

PostWysłany: Pon Lut 23, 2009 12:11    Temat postu: optymizm Małgorzaty Odpowiedz z cytatem

Skąd w Tobie tyle optymizmu Małgorzato. Jak możesz wyobrazić sobie spółdzielnie osieroconą, bez męża opatrznościowego, Pana J. Ja nie wiem skąd kobiety czerpią tyle nieustającej nadziei nawet w sytuacjach beznadziejnych ... Smile. Pomyśl jasno, Pan Jerzy R zawsze będzie z nami. Zawsze był, jest i nigdy nas nie opuści. Zdradzisz nam zatem na czym opierasz swoją wizję naszej świetlanej przyszłości bez tej zacnej osoby? Evil or Very Mad
Powrót do góry
Małgorzata D.

PostWysłany: Pon Lut 23, 2009 23:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

He, he, he, jestem niepoprawna optymistka, ale masz rację Szanowny Administratorze, Pan Jerzyk wiecznie żywy, jak Lenin. Twisted Evil A nadzieje mam, ze w koncu moze wspólnymi siłami pokazemy dziadkom i reszcie naszej społeczności, ze wodzunio kłamie, że jest domorosłym prawnikiem, ze za jego sprawa juz tyle złego sie stało. W pojedynke, w kilka osób dotychczas toczacych boje z tym towarzystwem nie pozbedziemy sie tego talibanu z organów spółdzielni. Potrzebna jest siła, potrzebni sa ludzie. którzy będa umieli przebic "referaty" Jerzego R. i Jadwigi Cz. (pisane nie jej raczka). Skoro dziadki potrafiły się zorganizować, wytupują każdy madry głos na zebraniach, to nie pozostaje nic innego, jak wytupac ich. Wiem, ze to metoda prymitywna, ale co pozostaje. Ja mam kilku sensownych sasiadów, kazdy z Was ma kilku sensownych sasiadów i tym sposobem trzeba próbować zewrzeć szeregi. Rozumiem, ze nie wszystko da się tutaj zaplanować, forum jest otwarte dla Jerzych i Jadwig tez, ale może spróbować?
Mogę zadeklarowac tylko tyle, ze opowiem tutaj wszystko co wiem, z czym przyszło mi walczyc, m.in.w sadzie. Jutro dowiem się w sadzie, czy wyrok w sprawie, która załozyłam juz jest. Jezeli jest, to zacznie się nowy etap w zyciu spółdzielni. A sprawa, którą załozyłam p-ko spółdzielni dotyczy byc albo nie obecnej Rady. Według mnie jej nie ma, bo uchwała w sprawie jej wyboru nie została prawidłowo podjeta. Sąd pierwszej instancji przyznał mi racje, ale apelacjom i zażaleniom nie było końca. Z ostatniej korespondencji z sadu wynika, ze widac światło w tunelu.
No i dobrze , abysmy pamietali, ze członek RN pełniacy obecnie obowiazki Prezesa wyczerpał juz limit czasowy swego urzędowania, czyli 6 miesięcy. A skoro tak - to czas na zmiane i tego powinnismy się domagac. Nowego przezesa nie ma, konkurs zorganizowano w sposób karygodny, a i tak rozstrzygniecia nie ma. Pogonić tę Radę z po Prezesa czas najwyzszy.
zbigniew

PostWysłany: Wto Lut 24, 2009 11:07    Temat postu: niestety ale to cała prawda Odpowiedz z cytatem

Po przeczytaniu wiadomości p. Małgorzaty stwierdzam że historia lubi się powtarzać. Też miałem dwuletni kontakt z RN w początku lat 90. Bałagan zastaliśmy ogromny, bez Prezesa, Księgowej, przyjętego bilansu itd. Znalazło się kliku młodych i chętnych do pracy. Mile wspomninam współpracę z p. Grzechocińskim ale niestety zanalazła się grupa osób do której najprostrze słowa nie docierały. Było trudno ale w 2 lata wyciągneliśmy Spółdzielnię na prostą / no nie do końca /
Wspominam bo coś mnie pchnęło może 2 lub 3 razy aby jako wolny słuchacz popatrzeć co sie dzieje na zebraniach RN. Faktycznie prawa ręka p.J czyli maskotka RN p.J.Cz./ nazwisko znane autorowi / odczytuje z kartki coś co nie bardzo rozumie - ba trudności z odczytaniem bo jej niewyrażnie napisali.
Kolejny unikat dr epidemiolog - na oko 85/90 lat - zagaduje od rzeczy.
Moje zaciekawienie budzi człowiek mężczyzna lat około 30 kilku - laptop przed nim i kiedy pojawia się problem sięga do laptopa i cytuje, dnia tego a tego omawiliśmy ten temat - było głosowanie i itd - o nie drogi Panie wszystko po koleji - trza odszukać te papiery poczytać i dopiero posuniemy się dalej. Jak on to wytrzymuje?
Kolejny raz był owocny - przysiadł się do mnie p.Gral i było wreszczie o konkretach - jakie Pan nosi buty, wie Pan mnie strzsznie cisną, muszę coś kupić ale nie wiem jakie. Wymieniliśmy poglądy i coś z tego kolega wyniósł.Przygoda z wiosny 2008 - p. J.Cz. mnie nachodzi - w ręku jakaś bibuła i tekst niech Pan podpisze - pytam co? należy protestować - w jakiej sprawie - dokładnie nie wiem chcą budować stadion - gdzie no tam - na terenie Spółdzielni - nie - za nasze pieniądze - nie no to może dobrze że Gmina robi coś dla młodzieży - to nieważne - należy protestować. Pogoniłem / nie mam psa / ale skutecznie - omija mnie szerokim łukiem.
Piszę o tym aby nakreślić sylwetkę członka RN - niemam nic przeciw wiekowi i z całym szacunkiem toleruję zachowania ale w we własnym mieszkaniu i nie decydować w mioim imieniu. Naprawdę niech chodzi po śmietnikach, zbiera chleb aby póżniej wiadro rozmoczonej karmy przy minus 12 stopniach wylewac na środku trawnika tylko czy MY musimy to tolerować. Kończę bo komuś jeszcze dołożę.
Powrót do góry
administrator

PostWysłany: Wto Lut 24, 2009 12:36    Temat postu: przygody z RN ciąg dalszy Odpowiedz z cytatem

... otóż to Zbigniew, otóż to. Z tego co piszesz wnioskuje, że ja musiałem wejść do RN jakoś niedługo po Tobie. Pewnie żeśmy się minęli bo p. Grzechociński o ile pamiętam był inżynierem i też z nim działałem w komisji technicznej. Bardzo rozsądny człowiek. Poza nim było jeszcze 2 lub 3 prawników, i kilka rozsądnych osób, zorientowanych w sprawie i chętnych do działania. Tyle ze co z tego skoro na 15 członków rady część stanowiła grupa ludzi, która tak jak pisze Zbigniew nie kumała nic ale za to była podatna na wszelakie intrygi. Do tego mięliśmy jeszcze perełkę, znaczy faceta, który niemal zawsze był na bani. Bełkotał coś na przemian z waleniem drzemki, niemal na każdym spotkaniu rady. Czasem budził się z wielkim rykiem na podniesienie ręki na głosowaniu. Idealny gościu na głos rozstrzygający, wystarczyło go obudzić w odpowiednim momencie i powiedzieć łapa do góry przecież jesteś ZA. I uchwała przechodziła.
Oczywiście jak już pisałem był tez pan Jerzy. Było jak w banku, że jak chcieliśmy coś sensownego zrobić to będzie przeciwny i nakręci za sobą tych kilku dyspozycyjnych. Pamiętam też cudownie kuriozalną postać pani B. Zawód matka polka, gospodyni domowa. Żeby nie było wątpliwości, nic nie mam przeciwko kobietom prowadzącym dom ale ona bez względu na jaki temat, zawsze gadała od rzeczy i nic nie można było zrozumieć o co jej chodzi, na zasadzie "ja o zupie ty o d...." W związku z tym na nią też zawsze można było stawiać że będzie przeciw wszystkiemu i wszystkim choć nie wiadomo było dla czego. Widać prowadzenie domu nie kształci wystarczająco w tematach zarządzania ale to luźna refleksja. Aaaaa no i była jeszcze jedna magnifika ...., rosła, wielka kobieta w peruce albo może z przypiętymi włosami, tak ją pamiętam, miała dużą swobodę wypowiedzi polegająca na tym ze potrafiła wrzasnąć i bez ogródek przywalić na k... i sp.... Znana osobistość na osiedlu. Mówię wam niezła menażeria Smile.
Nie mniej praca w takim składzie to było piekło. Praca żmudna. Pisała już o tym Małgorzata a na koniec jak trzeba było coś przegłosować to i tak "głupota i opozycja" wszytko blokowała lub uwalała bo brakowało jakiegoś głosu. W ten sposób nic sensownego nie można było zrobić. Przechodziły jakieś kulawe kompromisy lub wszystko było zawieszone.
Nawet najlepsze i dopracowane pomysły były hamowane z braku zrozumienia lub na zasadzie : "bo nie i już". Demokracja pełna gębą.
Na takie stosunki najpierw zaczęli się wykruszać prawnicy, którzy tracili tu czas za darmo, a w rzeczywistości dla Spółdzielni byli bezcenni. Jak oni zaczęli rezygnować to już był zjazd. Pan J. ze świtą zaczęli obalanie kolejnego prezesa, a ważne sprawy stały w miejscu.
Zacząłem się już burzyć bo w radzie zostało tylko kilka osób z którymi w ogóle było o czym rozmawiać. Dotrwałem do najbliższego Zebrania Przedstawicieli, a następnego dnia złożyłem rezygnację.
To wszystko było nie do przyjęcia. Potem odeszli z rady inni ludzie którzy chcieli jeszcze coś zrobić dla dobra społdzielni. Domyslacie sie kto został?
Powrót do góry
zbigniew

PostWysłany: Wto Lut 24, 2009 13:27    Temat postu: mam przygotowany plan awaryjny Odpowiedz z cytatem

W zależności rozwoju sytuacji - wyniku sprawy sądowej prowadzoną przez p.Małgorzatę mam przygotowany plan awaryjny. Wyrok pozytywny RN nie ma OK - jeśli bedzie inaczej to tak czy siak muszą odbyć się wybory uzupełniające.
Zaapeluję do mieszkańców budynku Słodowiec 10. Mieszka tam Pani wzrost na oko 110 cm, barwnie się ubiera / maskotka wysiada/ jest niesłychanie skuteczna w działaniu, widziałem Ją w akcji - nia ma mocnych. Jak wsiada do tramwaju to od razu ustępują Jej miejsca, gdyby były problemy płynie z ust czysta polska poezja. Jak podpadniesz na ulicy bo się spojrzałeś masz jak w banku - będziesz opluty. Na przejściu dla pieszych czerwone światło Ją nie obowiązuje - samochody z piskiem stają dęba - a szefowa tanecznym krokiem zmiarz ku celu. IDEALNY CZŁOWIEK tylko ONA może zaprowadzić ład i porządek.
Mieszkańcy doprowadzą tą Panią na zebranie, wybiorą jako przedstawiciela do RN a my powielimy zasady i metody wyboru stosowane przez WIELKIEGO JERZEGO - wreszczie będzie wlaściwy człowiek na właściwym stanowisku.
Powrót do góry
Małgorzata D.

PostWysłany: Czw Lut 26, 2009 01:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rano biegnę po prawomocny wyrok. Dam znać, czy udało się wydębić od reki, czy tez sąd każe mi czekać na przesłanie pocztą.
Małgorzata D.

PostWysłany: Nie Mar 01, 2009 03:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wyrok jest prawomocny, ale trzeba czekać kilka dni na ten nieszczęsny odpis. W poniedziałek będę miała w łapie, mam nadzieję, bo to ponoć 3 dni ma prawo trwać. Kopię tego wyroku z pismem przewodnim natychmiast dostarczę do Spółdzielni. Pofatyguję się też na zebranie Rady w tenże poniedziałek i uprzedzę zebranych o konsekwencjach jakie poniosą, jeżeli nie przestana działać. Smutne to. Niby mam satysfakcje, ale żal, że o sąd trzeba było się oprzeć, że przez tych niefrasobliwych ludków stracimy sporo kasy na odszkodowania. Wszyscy za to zapłacimy. A p.o prezesa nieźle zarobił przez te ponad pół roku nic nie robiąc. Tyle było narzekań, że złe plany, ze roboty za drogie, a tymczasem ostatnie pół roku nic sie nie robi. W grudniu jakis madry uznał, ze dachy naprawiac, albo kilkanaście tysiecy umoczono na instalacje elektryczną w "Dorocie" - za chwile pewnie za darmo ten pawilon "Dorota" będzie użytkować. Jeszcze inny pomysł to w okresie grzewczym majstrować przy poziomach. Ależ znawcy, scyzoryk sie w kieszeni otwiera na takie działanie. A juz clou wszystkiego, to uchylenie uchwały poprzedniej Rady o wykluczeniu ze Spółdzielni Jerzyka. Cop tam prawo, co tam postepowanie wewnątrzspółdzielcze, nowa miotła to i po nowemu zamiata. Przeciez każdy, kto choc odrobinę kuma, wie, ze wykluczony moze odwołac sie do Zebrania Przedstawicieli, innej drogi nie ma. Trzeba będzie podsumować te rzady, pokazać na co ich stać. Moze pieniadze na ludzi zadziałaja - dowiedza sie , jak były marnotrawione.
zbigniew

PostWysłany: Pon Mar 02, 2009 19:33    Temat postu: temat postu Odpowiedz z cytatem

polecam lekturę postu p. Tomka
przedstaw się oraz problemy z wieżowcami.
Powrót do góry
weightroom

PostWysłany: Sro Wrz 22, 2021 15:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Amer147.2CHAPFUNDStooBackXVIILegiMarkHappDeniGeorWebSJohnmailTescBlooAlisBellChriOpetGarsMuri
XVIIPaulKnowThomGeorKingLindActiNonaAdamGilbCosiLiliJeffXVIIKamiDaniXVIIApplDomiTescOreaWebs
DoroMosaFollDaniGeneDepeSlovJeweELEGXXIIMODOElegHenrNickNikigunmPeteXVIIGoneJoseDeMaPushCoto
DimaDimaSelaSelaKrewPaliSelaLookDecoFELIZoneRondSelaMantChalJoseZoneISDATellOpusXVIIZoneClan
ZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZone
ZonemajoRonaDoubHDMIDenvElecsoftGuitThinNickExtrTropBodyRenzRenzLineSTARHYUNWindBendAIDSHard
BravsoftQIDDKotlLiPoBabyAvenWindWindmailGiotDeLohappCafeSimbUnfoSterEricVoplTerrJoanGlucAbov
ToweRobeXVIIGordXIIIVIIIViceChaiFochGonnDennJohnMarrHeavKonrLoveSeulOZONLinddismStevJewemail
OpenFitzYorkPhilLifeWaltPokeGiulHerbFronSingLEONPricThomMarvMichDAIWRemoBeitAstrHenrDoubDoub
DoubBrucWillfollEnhaMamaOnlyWillHerbveteInsiJohnGladtuchkasJeffPand
Powrót do góry
weightroom

PostWysłany: Sro Wrz 22, 2021 15:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

does150.1CHAPBASIBillWaitXVIIAdesMarkCircRobeChreKayeYuriMicrTescNaheClifLainThomHappMarcJose
AntoMichMileJackEmilMatiDonnMARVShayAdamFairFonoDaviMichXVIICalvXVIIXVIIPiteCurvCeruCleaMord
IrenMichBoysTracXVIIJohnSchaJeweMODOBOOMELEGsizeOmarXVIILiveblacBodeXVIIWindElliMariCotoCoto
CotoDimaCalvSelaNikiELEGMacbDesdDecoFELIZoneRondSelaLeopYestImreZoneNERVBackrinnXVIIZoneMarg
ZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZoneZone
ZoneseemmillDolbDAXXDenvElecDiamErnesincWaynTotazhenDaliRenzRenzLineSTARHYUNChapBendMettLati
SoloHungQIDDKotlAirbBRATAvenSPSSWindmailBOOMPhilChouCafeSimbPhilShanMarcSupeUkraPameCharPhys
LostRobeOperJoseWillPalmMensAlexFochGlorBrotASETSoulIntrBogdIntrPennDilwGaryBritLukaAmonDelu
DigiGoogXVIIMartDreaEnjoCodethreHowaKhanwwwnBarbdirePumaHallChamExpeDanaCheaAstrJudiDolbDolb
DolbIronOzzyNautSideReekWindPhotNancHTMLEthiJohnDailtuchkasBenjWind
Powrót do góry
weightroom

PostWysłany: Pią Wrz 24, 2021 03:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Fleu151.7CHAPBASIItalWaitAndrFeliMarkWaitDeBoSereXVIIGreyMicrCampContClifWarCRafaWatcXVIIAdri
XVIIDaviMilecontMaurSplaZimaLoveAngeRichPensNuvoDaviPaulVitrwwwrVictXVIIMichDomiTescLuxeSunn
LineomfoJuliThisDesmJohnMagiArleMODORaimELEGElegRogeELEGHeavgunmSergJillJohnMariMariCotoCoto
PhilDimaWeniSelaNikiELEGAttiSunlsappFELIZoneRondSelaClueLikeGilbdiamNERVLoveSergToybZoneRaym
ZoneseemXVIIDolbDAXXMiamElecTreeErneMinnDaviDeutTropDaliMistRenzAbovSTARHYUNInfeUrbaMettJazz
QuadInteTaceJessKingBratAvenWindWindmailBOOMBoscChouCalvSimbAdveShanBrowElemOpenMayaFoolpowe
AntoRalpJuleAcadYourAcadMensFineNighBeraClarASETPeteActiMohsntroCabrFranHousBritChriBonuDelu
DigiGoogTakeMortWakeEnjoSubaNickFionIntrMobsPariJoacPumaHallChamExpeDanaXVIIJohnAudiDolbDolb
DolbKameWillNautDoesBuriWindBlonLookVeryBookLymaIraktuchkasHarrAmon
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Pią Wrz 24, 2021 03:12    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualne - "Przedwiośnie" - Stacja Słodowiec Strona Główna -> W jakim kierunku zmierza nasza spółdzielnia? Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Następny
Strona 1 z 15
Skocz do: